Over Patience

In Nederland en omliggende landen kennen we het spel als Patience en in Amerika spreken ze over Klondike. Ook wordt het spel in de volksmond wel Solitaire genoemd, dit is echter niet juist, Solitaire is een verzamelnaam voor beroemde kaart spellen zoals Freecell, Spider Solitaire en ook Patience hoort tot deze groep. De laatst genoemde is dan wel de populairste en meeste gespeelde van de verzameling.

Het spel gaat al een hele lange tijd mee maar werd pas echt populair toen Windows het spel meeleverde met hun besturingssystemen. Het spel komt oorspronkelijk uit Frankrijk en als je het woord van het Frans naar het Nederlands vertaald kom je uit op het woord geduld. Dit is niet voor niets want je zult merken als je Patience aan het spelen bent je flink wat geduld moet hebben met het wachten op goede speelkaarten. En dan is het ook nog eens zo dat je het spel soms helemaal niet uit kunt spelen. Volgens berekeningen is er 48 procent kans dat je het spel uit kunt spelen als er met 3 kaarten gedeeld wordt. Bij delen met 1 kaart ligt dit veel hoger. Er is zelfs nog een klein kansje van 0,02 procent dat je geen 1 kaart kunt gebruiken maar dat zal je niet snel meemaken.

Het spel

Voor het spel zelf heb je 1 pak kaarten zonder Jokers nodig en het kan door 1 persoon gespeeld worden, je hebt dus geen tegenstander nodig. Wel hebben wij op onze site het spel “Multiplayer Patience” staan, hier krijg je een paar minuten om een tegenstander te verslaan door het meeste aantal punten te halen. Verder is het heel makkelijk te spelen, het doel is om alle kaarten weg te spelen door ze in volgorde van Aas tot Heer te leggen, lees hier meer over in onze uitgebreide rubriek spelregels en strategieën.

Online Patience Spelen

Vroeger werd het spel nog gespeeld met echte speelkaarten maar vandaag de dag is dit steeds meer naar het internet verhuist. Het is op deze manier erg makkelijk geworden om deze game te spelen, je kunt lekker achterover zitten in een stoel en de computer of het mobiele apparaat legt al de kaarten netjes neer, jij hoeft alleen nog maar de juiste bij elkaar te zoeken en zie je van tevoren al dat je slechte kaarten hebt gekregen, dan start je gewoon opnieuw. Software ontwikkelaars zijn ook aan de slag gegaan met het spelletje en er verschijnen steeds meer leuke varianten van Patience, een aantal hiervan zijn ook op de website te vinden.